Lora kad gleda Fudbal:)

Published on 14:44, 12/01,2011

 

 

 

 Ispricacu vam jednu pricicu o tome!

 Imala sam mukarca koji je "voleo" fudbal; jedino kada je bio u drustvu strastvenih navijaca.

Da bi bio "muskarcina",uvek bi  naglasavao pred   ostalima da te veceri zaboravim na Tv,i da je njegovo vece...mada je on imao svako vece pred televizorom,a dal' ga je gledao ili nije,to vam ne mogu sa sigurnoscu reci?!

 Tog dana je bila neka vazna utakmica ,kao dva velika rivala...koja ? E, pa ni to ne znam?!

 _ "Uredu,al' zasto bas veceras,kad sam vec nedelju dana ocekivala neku preportazu sa daleikih putovanja? Ako ne mogu da odem ,bar da gladam"?

 Predlozim mu da ide kod nekog od tih njegovih pajtosa,ili da ode kod zeta pa zajedno da odgledaju,al' on ,odbija i kaze da mu je najlepse u njegovoj fotelji uz flasu piva,pa kad pozeli moze i da promei pogram dok su reklame .

Videh da nema pomoci i da se nema vise sta dodati, odem  u drugu sobu da citam.

 Krene utakmica,a ja brze u sobu,kad cujem,pocinje da se dernjuca i prica sa televizorom!

 Ne mogu da se skoncentrisem na citanje i udjem u dnevni boravak ,pitam ga,zar je toliko zanimljiva utakmica,a on me samo namah pogleda i kaze:"0stani i pogledaj samnom".

 Sednem na drugu fotelju i sad nemogu da poFatam,ko je ko,i za koga da navijam?Aj' ja cu za one Spance ,(mislim da su oni bili)?

 I krene tako sve uzbudljiveije,i jace...Ova moja ekipa gura napred,i daje po jedan gol,al' nekako mi deluju premorene i slabi.Prave previse gresaka.

 Opsajd, korner za protivnicku  ekipu,pa prekrsaj na drugog igraca...slobodni udarci...

  Dok sam sedela , drzala sam se toliko cvrtso za naslone fotelje,da su mi prsti pobelili,i nisam ni bila svesna kada sam ustala i kada sam stigla do samog ekrana?

 Sve napetije se utakmica odigravala.Ovi "moji",kao da su izvukli novu snagu i pokrenuli sa prodornim napadanjem na protivnicki gol.

 A, ja pocnem da delim savete,da kritikujem igraca koji pogresi, a da li je pogresio?_ blage veze nemam?

 Odjednom, jedan od "mojih igraca" dribluje tri protivnicka i silovito krece ka golmanu,koji skakuce i vrti guzom kao da igra sambu ili rumbu,al' nesvesno i ja pravim te iste pokrete.Preplicem nogama kao da igram "moravac",ili "zikino kolo",pa sve usitnila .Kada je moj igrac dosao do samog jedanaesterca,i samo da sutne u protivnicki gol,odjednom zastede i pocne da  se namesta kao Dzajic i da mase rukama...

 _ "Hade, udri ,sta cekas perso ...sta si zastao"?  Vicem  na njega ! Nista, dok se on namestao kao balerina,jedan od protivnika zaleti se i saplete ga...Ovaj padne k'o pokosen a ja  pocnem da vicem,da urlam. Srecom, drugi "moj" igrac se zaleti i izdribluje ,preotme i sutira u gol...

 __ "Toooooo, maaajstoooreee!!! Alleeeee, allleeeeee"!!! Vristim i skacem po sobi..

 Odjednom, cujem "mog muskarca",kako se prodra k'o  bik....

 __ "Ssstttaaa seee deres, ludacooo jednaaa"?!!!

 __"Hoces da dobijem infrakt od tebe,aaaa"?!!!

 __" Samo sto sam malo pridremao,ti ko blesava se dernjas...K'o je jos poludeo da gleda  fudbal sa jednom zenom? _" Samo ja "?

  Tek tad se okretoh i pogleda u njega. Kad sam mu ugledala oci,shvatila sam da je on prespavao i da su mu oci naduvene kao u zabcu.

 _" Jao, pa ti si spavao citavu utakmicu"?

 __"Nisam"! _ "Samo sam odmarao malo oci,al' od tebe covek ne moze da bude ni u kuci miran"?

 __"Auuu,ala si ti strastven navijac_ ja besna na njega",a u grlu me nesto pecka,i pocinjem da gubim glas...Koliko sam ja to vikala ,da on nije pre toga skocio?, to ne znam? I kako je mogao da spava ?

  I,tako, sam ti ja zavrsila sa gledanjem utakmice sa takvim navijacima!!!